Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-کوه زندان دیو یا زندان سلیمان در استان آذربایجان غربی و در مجاورت شهرستان تکاب واقع گردیده و تقریبا سه کیلومتر تا غرب مجموعه تخت سلیمان فاصله دارد. مردم بومی و محلی منطقه به کوه زندان سلیمان، زندان دیوها هم می گویند. این کوه تقریباً بین 87 تا 108 متر ارتفاع دارد و اگر از بالا به درون آن نگاه کنید، آن را به صورت یک گودال بسیار بزرگ خواهید دید، گودالی که طول آن به 80 متر می رسد و دهانه آن حدوداً 65 متر قطر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حفره و سیاه چاله بزرگ بسیار تاریک و ترسناک بوده و از همه مهمتر هیچ راهی به بیرون ندارد. به همین دلیل نام آن را زندان دیو گذاشته اند. زندان سلیمان آذربایجان غربی در دوره ای محلی برای نیایش و عبادت زرتشتیان بود و اگر کسی نذری می کرد، حیوان مورد نظر را به این محل می برد و آن را قربانی می کرد. از طرفی باید گفت که این کوه یک کوه آتشفشانی است و خروج گاز و دود از آن امر غیرمعمولی نیست، اما مردم بومی این منطقه اعتقاد دیگری دارند آن ها این دود را نشانه خشم دیو درون سیاه چاله می دانند . خوشبختانه، امروزه ما می دانیم که این ها تنها بخشی از اتفاقاتی بوده که ممکن است در یک کوه آتشفشانی رخ دهد و از دیو خبری نیست.

علت نامگذاری زندان سلیمان یا زندان دیو

در مورد نام این زندان داستان هایی وجود دارند که به اعتقاد مردم بومی این منطقه باز می گردند. تقریباً همه ما با داستان حضرت سلیمان و انگشتری ایشان که به واسطه آن تمامی موجودات تحت فرمان ایشان بودند، آشنا هستیم. مردم این منطقه بر این باورند که آن دسته از موجوداتی که در مقابل این حضرت سرکشی و نافرمانی می کردند، به درون این سیاه چاله افکنده می شدند تا مجازات شوند. همه ما داستان دیوی که انگشتر حضرت سلیمان را دزدید، می دانیم. به عقیده مردم این منطقه، این دیو به درون این سیاهچاله انداخته شده و هیچ راه فراری به بیرون ندارد و این امر باعث شده تا خشمگین و هولناک شود. خشم این دیو افسانه ای به باور مردم محلی و قدیمی به گونه ای است که از دهانش بخار و گازهایی خارج می شوند که سمی بوده و کسانی را که به درون سیاهچاله راه یابند در کسری از ثانیه از بین می برد. این داستان سبب شده تا مردم آن را زندان سلیمان یا زندان دیو بنامند.

چگونگی پدید آمدن کوه زندان سلیمان

طبق تحقیقات انجام شده، منشا کوه زندان سلیمان از آب های زیرزمینی بوده و میلیون ها سال طول کشیده تا از چشمه جوشان آرتزینی پدید آید. پس از تشکیل چشمه و در طی مدتی، دریاچه ای در اطراف چشم پدید می آید و بعدها در طی رسوب گذاری آب و املاح اطراف این دریاچه و در طی سالیان دراز چشمه اولیه مبدل به یک کوه مخروطی شکل می شود. بعدها که این کوه بوجود آمد، دهانه ورودی چشمه بنا به دلایلی بسته شد و این امر موجب گردید که آب درون آن فرو نشسته و کوه به شکلی که امروزه می بینیم یعنی مخروطی شکل تبدیل شود. یکی از نکات مهم و قابل توجهی دیگری که وجود دارد، این است که در اطراف این کوه شما چشمه های آبگرم را می بینید که تعدادشان کم نیست، چشمه های آب گرم گوگردی که حتی بعضی از آن ها خاصیت درمانی دارند و می توانند به عنوان یک جاذبه توریست درمانی شناخته شوند و گردشگران زیادی را از مناطق مختلف به این منطقه بکشانند. در سال های بسیار دور، اقوام ماناها در این مناطق سکونت داشتند. در دوره ساسانی زندان سلیمان آذربایجان غربی به عنوان یک قلعه نگهبانی مورد استفاده قرار می گرفت و البته این موضوع مربوط به زمانی است که آتشکده آذرگشسب رونق یافت. برخی از باستان شناسان، آتشفشانی بودن کوه زندان سلیمان را قبول ندارند. آن ها بر این باورند که در ابتدا دریاچه ای مشابه دریاچه تخت سلیمان پدید آمده که پس از طی دوره های طولانی از میزان آب آن کاسته شده، تا جایی که پس از مدتی کاملا خشک گردیده و به شکلی که امروزه وجود دارد، درآمده است. نکته جالب دیگری که وجود دارد، شباهت ساختار رسوبی زندان سلیمان با مجموعه تخت سلیمان است. همانطور که قبلاً ذکر شد، این کوه تاریخی محلی برای عبادت و نیایش بوده و این موضوع به سال های 660 تا 880 قبل از میلاد حضرت مسیح باز می گردد.

همگردی

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۰۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی معلم زندانی با همت نیکوکاران شاهرودی در روز معلم

ایسنا/سمنان نیکو کاران شاهرودی در روز معلم با آزادسازی یک معلم با تجربه که به‌دلیل مشکلات مالی در زندان بود درس محبت به دانش‌آموزان آموختند.

امید کهربایی، مدیرکل زندان‌های استان سمنان امروز (۱۲ اردیبهشت ماه) از آزادی یک معلم با سابقه در روز معلم خبر داد و اظهار کرد: یک زن معلم با سابقه به‌دلیل مشکلات مالی به زندان شاهرود افتاده بود و تلاش برای آزادی‌اش انجام شد.

وی با بیان اینکه با همت و پیگیری مددکاران زندان و رئیس زندان شاهرود چند جلسه با شکات برگزارشد، گفت: این جلسات با حضور معتمدان، مددکاران و رئیس زندان شاهرود برگزار شد تا زمینه آزادی این زن معلم فراهم شود، اما رضایت گرفته نشد.

مدیرکل زندان‌های استان سمنان با اشاره به اینکه تلاش همکاران ما در زمینه آزادی این معلم متوقف نشد، ادامه داد: با پیگیری‌های متعدد رئیس زندان شاهرود و همت خیران، ۳۰۰ میلیون تومان توسط یک مرکز خیریه پرداخت و ۳۶۷ میلیون تومان دیگر توسط خیران و ستاد دیه استان برای آزادی پرداخت شد.

وی اضافه کرد: معلمان جایگاه بسیار والایی دارند و جایگاه آنها، کلاس درس است. به همین دلیل با همت خیران این معلم آزاد و در جمع دانش‌آموزان خود حاضر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزادی جوان بدهکار از زندان با کمک یک پیرمرد در همدان
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان
  • شرایط تحصیل زندانیان البرزی مهیا شد
  • ادامه تحصیل زندانیان البرزی در تمام مقاطع تحصیلی
  • آزادی ۱۲ زندانی جرائم غیر عمد در سال جاری
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • آزادی معلم زندانی با همت نیکوکاران شاهرودی در روز معلم
  • خیران برای آزادی ۲۴۷ زندانی جرائم غیر عمد در کرمان پیش قدم شوند