Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست کاوش‌های جامع باستان‌شناختی در پاسارگاد هدف از فصل دوم کاوش‌های باستان‌شناختی در محوطه باستانی پاسارگاد را روشن ساختن ابهامات درباره زندان سلیمان اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، علی موسوی، سرپرست کاوش‌های جامع باستان‌شناختی در پاسارگاد گفت: طرح جامع کاوش‌های باستان‌شناختی در محوطه پاسارگاد با هدف مطالعه فراگیر آثار باستانی از دوران پیش‌ازتاریخی تا سده‌های هفتم و هشتم قمری به‌مدت پنج سال پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این کاوش تحت حمایت و با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کشور و برنامه‌ریزی و هدایت پژوهشکده باستان‌شناسی و با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس و پشتیبانی پایگاه میراث‌جهانی پاسارگاد درحال انجام است.
به‌گفته این باستان‌شناس، فصل دوم فعالیت‌ها در محدوده ویرانه‌های برج سنگی معروف به زندان سلیمان با هدف روشن کردن ابهامات درباره ماهیت و کاربرد آن در دوره هخامنشی انجام می‌شود.
موسوی با اشاره به اینکه بنای معروف به زندان سلیمان شامل بقایای دیواری به‌بلندی ۱۴ متر است که در شمال محدوده کاخ‌ها واقع شده، گفت: این دیوار، در اصل، باقی‌مانده یک برج سنگی چهارضلعی مسقف بوده که بر اثر استفاده از سنگ‌های آن در ساخت‌وسازهای متأخر به این شکل درآمده است.
این باستان‌شناس افزود: مقایسه این برج سنگی با بنای بسیار مشابه دیگری موسوم به ”کعبه زرتشت" در نقش رستم نشان داده که هر دوی این ساختمان‌ها احتمالاً کاربرد یکسانی داشته‌اند، هرچند که هنوز کاربرد دقیق آن‌ها معلوم نیست.
موسوی خاطرنشان کرد: کاوش‌های فصل دوم در محدوده برج سنگی ویران در ادامه کاوش‌های سال قبل برای روشن کردن نقشه و جزئیات معماری بنا شروع شده است.
وی اظهار کرد: در این فصل، با گسترش محدوده کاوش در بخش جنوبی محوطه و نیز ایجاد گمانه در بخش شمالی آن، امید است تا ارتباط این دو با یکدیگر مشخص شود.
به‌گفته این باستان‌شناس، کاوش‌های فصل گذشته به نتایج مهمی، چون کشف آثار معماری متفاوتی با بناهای شناخته‌شده دوره هخامنشی منتهی شد.
او از اهداف برنامه جامع کاوش‌های باستان‌شناختی پاسارگاد به مطالعه استقرارهای پیش از عصر هخامنشی اشاره کرد و گفت: به همین منظور، کارگاهی در تل خاری، یکی از تپه‌های پیش‌ازتاریخی محوطه، ایجاد شده است.
موسوی افزود: تل خاری مجموعه‌ای از تپه‌های کم‌ارتفاع و پراکنده در شمال محوطه پاسارگاد است که بخش بزرگی از آن بر اثر فعالیت‌های کشاورزی سال‌های اخیر از بین رفته است.
سرپرست کاوش‌های جامع باستان‌شناختی در پاسارگاد گفت: کاوش در تل خاری تاکنون به آثاری از استقرار دوران باکون، لپویی و هخامنشی رسیده است.
او ازجمله اهداف کاوش در تل خاری، شناسایی لایه‌ها و تسلسل فرهنگی دشت پاسارگاد را در هزاره‌های چهارم تا اول پیش‌ازمیلاد برشمرد.

به‌گفته موسوی، محوطه باستانی پاسارگاد نخستین و کهن‌ترین سکونتگاه سلطنتی سلسله هخامنشی در فارس است که تاریخ بنیان آن به دوره فرمانروایی کوروش بزرگ در نیمه قرن ششم پیش‌ازمیلاد می‌رسد.
وی افزود: محوطه میراث‌جهانی پاسارگاد در محلی به‌نام دشت مرغاب در ۱۳۰ کیلومتری شمال شیراز، نزدیک به سرحدات شمالی استان فارس، واقع شده است.
سرپرست کاوش‌های جامع باستان‌شناختی در پاسارگاد، با اشاره به وجود بیش از ۵۰ اثر تاریخی در محوطه میراث‌جهانی پاسارگاد و پیرامون گفت: این آثار شامل بقایای سکونتگاه‌های پیش‌ازتاریخی تا استقرارگاه‌های اسلامی در سده‌های ششم و هفتم قمری است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۳۸۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)

 ساخت بنای باستانی تخت جمشید از اواخر قرن ششم پیش از میلاد در زمان پادشاهی داریوش کبیر آغاز شد و احتمالا در طول حدودا 120 سال همچنان بخش‌هایی به آن افزوده می‌شد.

به گزارش فرادید، این بنای عظیم و حیرت‌انگیز در حدود سال 330 پیش از میلاد به دست اسکندر مقدونی ویران شد اما ویرانه‌های آن نیز در طول قرون مختلف همچنان مایۀ اعجاب و شگفتی بازدیدکنندگان باقی ماندند.

گذر زمان به تدریج چهرۀ تخت جمشید را هر چه بیشتر در میان غبار و ویرانی مدفون ساخته بود تا جایی که در حدود یکصد سال قبل، بخش‌های قابل توجهی از این بنا در زیر خاک فرو رفته بود، هرچند که بخش قابل توجهی نیز همچنان آشکار بود.

در سال 1931 میلادی ارنست هرتزفلد، باستان‌شناس آلمانی، نخستین کاوش‌های باستان‌شناسی را در تخت جمشید آغاز کرد؛ کاوش‌هایی که بخش‌های مدفون این اثر را نمایان ساخت و شناخت بیشتری نسبت به هویت واقعی آن را نیز موجب شد.

عکس‌هایی را که در اینجا ملاحظه می‌کنید ارنست هرتزفلد در حدود سال 1928 و پیش از آغاز عملیات کاوش در تخت جمشید و پاسارگاد ثبت کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)
  • حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد
  • آقای همایون شجریان، تو را به خدا بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • انتخابات دور دوم مجلس در حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند